NATALIA's WORLD

artă şi literatură

Călătorind prin Bavaria

Bavaria, Germania, munti, churchCălătorind prin Europa de Vest, rămâi fascinat de frumusețea întâlnită pretutindeni, însă Bavaria are ceva unic, definindu-se printr-o naturalețe covârșitoare.

Regiunea de basm surprinde și încântă prin imaginile sale mirifice, în care se oglindesc istoria și arta locală, munții, pădurile, lacurile și castelele sale. Peisajele deosebite, bogăția culturală și tradiționala ospitalitate bavareză atrag nenumărați vizitatori în această regiune.

Pentru majoritatea călătorilor, regiunea Bavariei, ce mărginește Alpii, reprezintă chintesența Germaniei. Bavaria este tărâmul pantalonilor scurți din piele Lederhosen și a sculpturilor în lemn, a uriașelor căni pline cu bere și a caselor pictate cu fresce colorate.

Un rol extrem de important îl au Alpii, care își pun amprenta asupra peisajului și atmosferei, importanța lor vizuală având un impact puternic asupra turistului, uimit de atâta măreție. Pădurile impunătoare te transpun într-o atmosferă de basm, la care contribuie și aspectul rustic al caselor din zonă, care sunt pictate în culori pastelate, dând o notă veselă și relaxantă.

Explozia de culori se accentuează vara, când flori de toate culorile înveselesc și mai mult atmosfera. Roșul mușcatelor se îngemănează cu verdele crud al plantelor curgătoare. De pe pereții caselor nu lipsesc temele religioase, ca de altfel și scenele din povești.

Nenumăratele ateliere, aparțînând meșterilor locali, te îmbie cu jucării de lemn, de plumb și cu broderii. Înainte de Crăciun, vitrinele îți fură ochii, iar din “umbra” brazilor împodobiți, te supraveghează soldățeii de plumb, figurinele de lemn, zânele sau globurile de sticlă meșteșugite cu grijă.

Totodată, plimbându-te pe străduțele bavareze revezi cele mai frumoase personaje din cărțile de povești și nu ai cum să nu te bucuri de reîntâlnirea această suprinzătoare. Acestea și casele în stil bavarez întregesc atmosfera tradițională.

Printre orașele bavareze, pe care trebuie neapărat să le vizitați, se numără și Oberammergau, care este aproape de o serie de obiective turistice importante din Bavaria și Germania: Fussen, punctul de plecare către castelele Neuschwanstein și Hohenschwangau, Abatia Ettal e la aproximativ 5 kilometri, München la 90 de kilometri.

Printre atracțiile turistice locale se numără și orașele medievale Landshut și Regensburg. Eu am vizitat și minunatul Bamberg, un oraș medieval încântător, unde am făcut câteva fotografii lângă statuia scriitorului meu preferat din copilărie, E. T. A. Hoffmann.

Un alt loc unde te poți relaxa în liniște, înconjurat de puritatea naturii, este lacul Tegernsee.

Singurele probleme întâlnite în aceste zone sunt cele de ordin tehnic, ca să spun așa. Cei care lucrează în domeniul IT sau au afaceri online, ajungând în micile sate de la poalele Alpilor, trebuie să spună adio serviciilor internet de calitate.

Natalia Nc.

Next Post

Previous Post

© 2020 - 2024 NATALIA's WORLD

Theme by Anders Norén

error: