NATALIA's WORLD

artă şi literatură

Casa spiritelor

Casa spiritelor

Casa spiritelor nu este doar o povestire sau o legendă aflată de la alții, ci o realitate pe care am trăit-o personal.

Siracusa este un minunat oraș sicilian, renumit pentru istoria, cultura și arhitectura sa greacă dar și pentru că aici s-a născut Arhimede.

Ca orice oraș care se respectă, Siracusa are, de asemenea, propria colecție de fantasme și legende metropolitane. Cea mai cunoscută dintre acestea (alături de cimitirul bântuit, peste care noaptea ard lumini ciudate, ca niște mici sfere luminoase, sau Le Catacombe di San Giovanni, catacombele pline de mister din străfundurile orașului) este Casa spiritelor.

Despre ce casă este vorba? Este cea mai faimoasă și sinistră casă bântuită din întreaga zonă și se află în apropiere de oraș, în localitatea Fontane Bianche.

Aflând și noi legenda, ne-am gândit să mergem să vizităm locul, să facem fotografii, și de ce nu, să căutam probe, ca niște adevărați vânători de fantome ce suntem.

La un moment dat, de-a lungul drumului ce leagă litoralul Arenella de stâncile superbe din zona Ogninei, am trecut prin dreptul unei case dărăpănate, iar prietenul nostru, care conducea, a claxonat de trei ori. De ce? am întrebat noi mirați.

“Așa e obiceiul, ni s-a răspuns. Trebuie să dăm binețe, claxonând de trei ori, atunci când trecem prin fața acestei case”. Am oprit mașina lângă imensa grădină abandonată și am văzut că O., amicul nostru, ezita.

Nu avea nicio tragere de inimă să intre acolo, între ruinele alea înspăimântătoare. În cele câteva minute în care am așteptat să-și mai vină în fire, am observat că toți cei care treceau cu mașina prin fața casei procedau la fel – claxonau de trei ori.

De aceea se și numea “casa celor trei sunete” sau mai bine-zis “casa celor trei bătăi” (“la casa dei tre tocchi” în italiană sau “casa re spiddi”, casa spiritelor, în dialectul sicilian.)

În momentul în care veți încerca să întrebați pe cineva în oraș ce mister ascunde casa, relatările vor deveni confuze și contradictorii, firul poveștii decurgând din ce în ce mai macabru și fantezist. Există o unică certitudine – singurul lucru cu care toți vor fi de acord – casa este bântuită.

Se spune că la începutul anilor 1900 au trăit în acea casă trei surori, care erau atât de urâte încât nimeni nu voia să se căsătorească cu ele, chiar dacă erau foarte bogate. Cu toate acestea una dintre ele ar fi rămas însărcinată cu un servitor, care slujea în casă, și ar fi dat naștere unei fetițe, pe care cineva din familie ar fi aruncat-o într-o fântână foarte adâncă din spatele curții, s-o scape de rușine pe mamă (fântâna respectivă seamănă azi mai mult cu un puț părăsit, sau ceva asemănător, cum e cel din filmul The Ring). Veți vedea acolo și o scară de fier care coboară în străfunduri, unde lumina nu a ajuns vreodată (deoarece pare a coborî în infern).

Astfel și-au trăit viața în singurătate și durere cele trei surori, iar în clipa morții au aruncat acest blestem asupra tuturor care vor trece pe acolo – nenorocirile să se abată asupra celor care nu le vor adresa un salut! Ca urmare a rămas obiceiul, mai bine spus superstiția, de a claxona atunci când o mașină trece prin fața casei.

Mulți spun că au trecut noaptea târziu prin zonă și au văzut o lumină ciudată traversând drumul și îndreptându-se către casă… ca un fel de energie… sau o creatură îmbrăcată în alb.

Alții care nu au claxonat au avut accidente grave, de altfel, zona aceea este cunoscută pentru multitudinea accidentelor inexplicabile, probabil și din cauza drumului îngust, ce șerpuiește pe lângă plajă, sau a vizibilității reduse, mai ales pe timp de noapte, când ceața se ridică de pe mare și înnegurează totul. Personal nu am văzut nimic ciudat, în afară de un simbol ezoteric desenat cu roșu pe un zid, însă, oricum, atmosfera era foarte apăsătoare, greu de suportat, ca și cum ceva mi-ar fi stat pe umeri sau m-ar fi tras în jos.

Noi am fotografiat locurile cele mai importante din casă, care pe lângă faptul că a devenit o periculoasă ruină, a fost și profanată în repetate rânduri de tinerii care trec pe acolo cu gânduri necurate. Aceștia, departe de a arăta respect celor trei surori, au mâzgălit zidurile și au provocat și o serie de incendii. Nu se știe de ce… poate ca să alunge așa-zisele spirite sau doar să se amuze, dând dovadă de prostie și teribilism?

Natalia Nc.

Next Post

Previous Post

© 2020 - 2024 NATALIA's WORLD

Theme by Anders Norén

error: