NATALIA's WORLD

artă şi literatură

Crăciunul în Europa

cele-mai-bune-destinatii-craciun, cele-mai-bune-destinatii-iarna, Christmas, Craciun, iarna, sarbatoare, sarbatori, travels, turism, turisti, vacanta

 

Crăciunul în Europa

 

Crăciunul în Europa este sinonim cu zăpada, vechi tradiții, fabuloase biserici gotice și piețe medievale, care te farmecă prin culorile și lumina lor.
Unele orașe sărbătoresc Crăciunul cu mare fast, altele mai discret, dar cu obiceiuri deosebite și nostalgie.
Iluminarea uimitoare a străzilor, vitrine fabuloase și spectacole memorabile, colinde, încântătoare jucării din ceramică sau lemn lucrate manual, turtă dulce împodobită și alte decorațiuni tradiționale – toate ne vor bucura sufletul.
Nu știu cum va arăta Crăciunul 2022, având în vedere că anul acesta este marcat de tragedia războiului din Ucraina și gravele lui consecințe care ne-au bulversat viețile, însă nu mă pot abține să nu vorbesc despre magia Crăciunului, chiar în mijlocul acestei crize energetice pe care o trăim.
După doi ani de pandemie, anul acesta va fi primul Crăciun fără mască, în care ne vom simți, oarecum, mai liberi, deși pericolul nu a dispărut cu totul dintre noi.
Azi voi vorbi despre opt orașe pe care ar trebui, cu siguranță, să le vizitați de Crăciun, măcar o dată în viață.
Combinând arhitectura antică idilică cu târgurile festive de-a dreptul splendide și parfumuri dulci de iarnă, care ne readuc minunate amintiri din copilărie, cele opt orașe sunt o destinație de vacanță perfectă pentru această perioadă unică din an.

Nürnberg, Germania

Este greu să găsești un alt oraș care sărbătorește Crăciunul cu atâta fast.
Nu există moment mai bun pentru a vizita Nürnberg decât în ​​timpul sezonului de iarnă, când orașul se transformă într-un adevărat basm de iarnă. Acest oraș medieval pitoresc din Bavaria își întâmpină vizitatorii cu o extravaganță de bunuri , tradiții și activități de Crăciun.
Tarabele bogat decorate, care se găsesc în piețele medievale ale orașului, oferă totul, de la lebkuchen (celebra turtă dulce locală) și sendvișuri cu leberkase, la roți din lemn de modă veche și chioșcuri de glühwein, până la arte și meșteșuguri de înaltă calitate.
Răsfățați-vă cu vin fiert, cârnați și produse de patiserie proaspăt coapte, la legendarul Christkindlesmarkt, iar ca hrană pentru suflet, nu ratați concertele legendare de colinde în bisericile sale somptuoase.
Iubesc Nürnberg, am locuit acolo un an, în care m-am bucurat cu adevărat de toate minunățiile sale de Crăciun și de acea atmosferă unică!

Bruges, Belgia

Va fi greu să găsiți un oraș mai adorabil în Europa decât Bruges, cu canalele sale de basm, clădirile care arată ca și cum ar fi fost făcute din turtă dulce și trăsurile elegante trase de cai, care evocă îndepărtate vremuri medievale, pe străzile sale pietruite.
În preajma Crăciunului, Grote Markt , piața principală a orașului, se transformă într-un tărâm magic, decorat cu lumini sclipitoare, un patinoar fabulos și cabane fermecătoare din lemn, pline până la refuz cu suveniruri, ornamente festive și divina ciocolată belgiană.
Decembrie este, de asemenea, luna Festivalului Sculpturii de Gheață din Bruges – unul dintre cele mai interesante evenimente de iarnă din Europa, care are loc în fiecare an în piața din fața gării orașului și prezintă minunate lucrări ale artiștilor internaționali.

Praga, Republica Cehă

Praga, basmul gotic al Europei, sărbătorește Crăciunul cu strălucire și grandoare, arhitectura să uluitoare oferind un fundal cu adevărat romantic pentru a savura vin fiert parfumat și a te pierde în frenezia cumpărăturilor de Crăciun.
Iarna în capitala cehă este rece, dar a merge pe aleile pietruite care șoptesc despre fantomele unui trecut tumultuos, de-a lungul clădirilor gotice superbe acoperite de zăpadă proaspătă, este ca și cum ai păși într-o felicitare de Crăciun.
Piețele de Crăciun din Praga sunt printre cele mai faimoase din Europa, oferind o oportunitate excelentă de a descoperi tradițiile, valorile culturale și bucătăria delicioasă din această țară central-europeană plină de istorie.
Oriunde te uiți, colibe din lemn vesele, frumos decorate, pline cu bunătăți festive, unde se vând de toate, de la articole de cadouri artizanale și ornamente frumoase pentru pomul de Crăciun, până la delicatese tipice cehe, cum ar fi Trdelník, un produs de patiserie tradițional (cunoscut la noi sub numele de kurtos kalacs).
Așadar, se mai îndoiește cineva că Praga este unul dintre cele mai bune locuri pentru a petrece Crăciunul din Europa?

Natalia Nc.©

Next Post

Previous Post

© 2020 - 2024 NATALIA's WORLD

Theme by Anders Norén

error: