NATALIA's WORLD

artă şi literatură

Cutremure în România – dramă și habotnicie

Cutremure în România – dramă și habotnicie

 

 

“Mâinile care ajută sunt mai sfinte decât gurile care se roagă.”

(Sai Baba)

E incredibil cât de rău a început anul 2023! Deși ne aflăm la sfârșit de februarie, nu am fost încă în stare să scriu nici măcar două rânduri în acest nou an.
Pe lângă probleme medicale în familie, acum mă mai trezesc și cu pericolul iminent al cutremurelor, care nu erau o caracteristică a zonei unde locuiesc.
Anul ăsta aveam planuri mari de renovare și alte amenajări interioare la cele două locuințe, însă, sincer, nu-mi mai arde de absolut nimic. Nici nu vreau să mă mai întorc, deocamdată, în România, până nu se potolesc apele. Sentimentul e teribil; frică, teroare, coșmaruri, nici nu știu cum să definesc ceea ce simt, rău fizic și psihic, agitație, nu mai pot dormi noaptea, mă trezesc brusc cu senzații bizare de tremurat, de parcă mi-ar trece curent electric prin corp.
Simt vibrațiile pământului conectate la inima mea; îmi sunt transmise prin niște fire invizibile și mă simt legată pentru totdeauna de miezul fierbinte de magmă, ce clocotește în adâncuri. Roca se rupe în bucăți, se sfărâmă și se topește, făcând să se cutremure interiorul ființei mele, transformat în cenușă, dând naștere unei permanente alchimii pe care n-o înțeleg.
O pleiadă de trăiri și frici, care nu pot fi explicate.
Nu știu, toate știrile astea m-au șocat și deja e al treilea an în care nu mi se întâmplă nimic bun. Nu știu cât voi mai suporta tot stresul ăsta, prea multe necazuri, care mă afectează atât de mult.
Da, sunt empatică, am mai afirmat asta și în alte postări, dar acum se adeverește într-un mod tot mai profund. Și nu e o calitate, cum mulți ar putea crede, ci un blestem, pe care-l port în spate de când mă știu. Să simți durerea și suferința cuiva, de parcă ar fi ale tale, nu poate fi un lucru pozitiv sau plăcut.
Covid, război, cutremure… ce ar mai putea urma? Un asteroid să lovească Terra?
Înainte de al doilea mare cutremur din Turcia am avut un vis ciudat, care privea România și mai precis Clujul. Fără nicio legătură, căci nu mă gândeam la asta, însă visele apar când și cum vor ele, centrându-se pe idei și gânduri despre care tu nu ești conștient. Nu, n-o imit pe Carmen Harra, care “prevede” lucruri și evenimente după ce ele se întâmplă!
Dar chiar așa a și fost, într-un fel sau altul, cutremurele din Gorj fiind atât de puternice încât s-au simțit până la Cluj.
Amenințarea ruletei rusești, când vine vorba de cutremur; cam despre asta e articolul de azi.
Să trăiești o astfel de experiență pentru prima dată în viață e destul de straniu. Te simți ciudat… fizic în primul rând, apoi vine răul ăla din interior, nedefinit, care te paralizează și pe care nu-l poți explica.
În Bistrița nu îmi amintesc de vreun cutremur și nici în zona Siracusei, în Sicilia, care e recunoscută pentru importanta activitate seismică, datorată vulcanului Etna. Cum va fi viața mea de acum înainte?
Apoi mai este problema cu informațiile de pe net. Mai bine spus, cu dezinformarea. Cu nebunia. Cu panica.
Îmi este silă, pur și simplu, de ceea ce citesc. Acum înțeleg mai bine de ce m-am retras de pe toate social media existente… nu mai suportam să văd zilnic toate mizeriile astea.

“semnele care vor prevestii sfarsitul lumii!”

“Păcatul este la culme!Treziti vă căci Împărăția cerurilor este aproape!VINE DOMNUL ISUS HRISTOS!”

“Doamne meritam din plin ceea ce ne faci. Te rog Doamne sa nu te opresti pana nu termini treaba”

“Pocăiți-vă intoarceți-va la Dumnezeu ascultați de Cuvintul și poruncile Lui, căci venirea Domnului Isus e ffff aproape.”

“Un neam se va scula împotriva altui neam, și o împărăție, împotriva altei împărății și, pe alocurea, vor fi cutremure de pământ, foamete și ciumi”

“Venirea Domnului nostru Iisus Hristos este aproape impacativa cu Dumnezeu. România trezește-te. Dumnezeu vrea să trezească România totul este în mina lui. Slăvit săi fie numele. Dumnezeul nostru trăiește cerul și pământul este al lui.El mișcă pământul.”

“Traim semnele care scrie la carte Cine înțelege.”

“E timpul să vă rugați si sa va pocaiti”

“Amin adevărat noi sa fim gata fie că vom muri fie că trăim noi suntem ai domnului”

Doar câteva dintre perlele de pe internet, redate prin copy-paste. Fanatici agramați… Prostii pe care le debitează toți inculții… ăsta e tristul adevăr.
Sau minciuni spuse de specialiștii lu’ pește, toți mari experți în “cutremurologie”.

Mă amuză așa-numitul lor plan de intervenție, mă amuză culorile, hainele și alimentele pe care trebuie să le conțină kitul de supraviețuire în caz de cutremur! Ar trebui să-l avem non-stop la noi, chiar să dormim cu el? În momentul unui cutremur, te simți neputincios, ce decizii poți lua în câteva secunde?
Văzusem o știre cum că n-au fost deloc apeluri la 112 și că nu s-a întâmplat absolut nimic.
BA DA, s-a întâmplat, s-au crăpat blocuri, au căzut ferestre, cărămizi și tencuiala de pe casele vechi… și doar din Caraș au fost zeci de apeluri la 112! N-a murit nimeni, dar asta nu înseamnă că n-a fost grav. M-am săturat de minciunile lor.
Doar după al doilea cutremur, și mai mare decât primul, au început să numere daunele materiale, și au ieșit zeci de știri și reportaje cu cele peste 800 de replici ale cutremurului din Gorj, cu cel din Timiș și, nu în ultimul rând, cu cel de lângă Arad. Dintr-odată s-au reactivat o mulțime de zone, cunoscute ca nepericuloase în ceea ce privește seismicitatea.
Au legătură cutremurele din Turcia cu cele de la noi? Da, cu siguranță da.
Pot spune ei orice, eu am convingerea interioară că există o legătură. Nu am crezut niciodată și nu cred în coincidențe. Cum se face că de atâtea zile Vrancea a tăcut? Și se cutremură pământul la suprafață în locuri pe care nimeni nu și le-ar fi imaginat?
Nu se face nimic concret, nici de data asta. Toți stau cu ochii spre cer, în așteptarea venirii nu-știu-căror alieni (sau alienați) călare pe baloane albe.
Bigotism, obscurantism, fanatism religios și dezinformare, teorii ale conspirației și isterie în masă.

Natalia Nc.©

Next Post

Previous Post

© 2020 - 2024 NATALIA's WORLD

Theme by Anders Norén

error: