NATALIA's WORLD

artă şi literatură

Despre parfumuri – luna mai

arome, colectie, dupe, fragrante, vintage, niche, nisa, note, opinii, parfum, parfumuri, pasiune, recenzii, shopping

Despre parfumuri – luna mai

 

“Numele meu în parfumuri” a fost (și, probabil, mai este) un tag care a circulat multă vreme pe Youtube. Iubesc ideea de a-mi alege câteva parfumuri preferate în baza literelor din numele meu. Tocmai de aceea am s-o transpun și eu în practică; o voi face să se materializeze în noua mea postare de azi, despre parfumuri.

NATALIA

N: Nomade Naturelle (Chloe)
A: Ashlemah (Bvlgari)
T: The Only One (Dolce&Gabbana)
A: Addict (Dior)
L: La Vie Est Belle Intense (Lancome)
I: Insolence (Guerlain)
A: Ange Noir (Givenchy)

Am destul de multe parfumuri pe care le-aș putea asocia cu literele numelui meu, însă le-am ales pe acelea care îmi plac cel mai mult.
Nu le voi descrie, notele și recenziile pot fi găsite pe Fragrantica, singurul site pe care îl mai frecventez. Dar sunt minunate – dulci, elegante, pudrate, exact cum îmi plac mie parfumurile.

Zilele acestea m-am tot gândit la achizițiile din ultima vreme.
S-au golit listele de preferințe, dorințe sau cum se mai numesc ele “wishlist”-uri. Și nu prea știu ce să fac, să mă bucur sau să fiu tristă… Chiar să nu mai am, momentan, nicio preferință, să nu-mi mai doresc un anume parfum?
Ba da, mai sunt câteva pe care aș vrea să le cumpăr încă, dar nu le voi lua de pe site-uri din România.
Sunt foarte scumpe, sunt de nișă, sunt rare, așa că mai pot aștepta. Sper să nu dispară între timp, dar asta e, momentan am alte priorități.
Singurul regret, pe care l-am avut în ultima vreme, e că nu am putut încerca (nu am avut cum și unde), noul flanker apărut în 2022, La Belle Fleur Terrible de Jean Paul Gaultier.

Aș fi putut risca o achiziție “blind buy”, însă mi-era teamă să nu semene cu alte parfumuri pe care le am deja. Nu mi-e teamă de fake-uri, oricum mi-am dat seama că rareori se mai găsesc cu adevărat parfumuri persistente. Cam toate sunt apă de ploaie, deoarece sunt reformulate.
Nu mă tem nici de site-uri mai puțin cunoscute.
Eu bănuiesc că am luat fake-uri de pe site-uri pe care mulți le recomandă, și unul de care m-am lecuit definitiv a fost Brasty. Chiar vreau să uit de existența lui, căci am avut probleme cu ei.
De două ori mi-au trimis parfumuri defecte, apoi mostre sparte în colet și într-un final cireașa de pe tort, Eternity Intense de Calvin Klein. Cum vă explicați că mirosea pur și simplu a pere acre?
Fructat și atât, când de fapt ar trebui să fie un parfum floral pudrat, cu miros intens de iris și vanilie? Din fericire am luat doar travel-size-uri, pe care le-am consumat foarte rapid.
De asemenea, cei de la Noblas vând parfumuri Montale fake. Mi-am făcut rost de dovezi, pentru că sunt bine văzuți pe Compari.ro. Ceva nu e logic în toată afacerea asta, posibil să fie boți care lasă comentarii și recenzii pozitive.
Oricum, după, degeaba mai scrii recenzii negative. Problema ta nu o mai rezolvă nimeni, doar alții pot citi și au posibilitatea de a nu mai repeta greșeala ta. Odată desfăcut un parfum nu ți-l mai primește nimeni înapoi, rămâi cu el. Și nu vă luați după faza cu persistența – am parfumuri de nișă din Germania și Italia care miros foarte subtil, foarte delicat, deci persistența mare și prețul ridicat nu înseamnă nimic în ceea ce privește originalitatea.
Concluzia – poți fi înșelat oricând și oriunde.

Natalia Nc.©

Next Post

Previous Post

© 2020 - 2024 NATALIA's WORLD

Theme by Anders Norén

error: