NATALIA's WORLD

artă şi literatură

Divele din plastic – forme fără conținut

frumusete, beauty, estetic, vanity, machiaj, bani, faima, plastic, surgery

 

Azi voi vorbi despre divele din plastic și despre acele forme fără conținut pe care acestea le reprezintă, din păcate.
“Sindromul femeii frumoase” afectează cea mai mare parte a bărbaților, care își doresc femei “trofeu”. Acești bărbați, însă, nu vor sesiza simptomele acestui sindrom, nici nu vor ști cum să gestioneze situația/poziția lor într-o manieră eficientă. În goana lor după imposibil și în curiozitatea lor de a avea o parteneră deosebit de frumoasă, vor trece cu vederea multe neajunsuri. Acolo unde există cerere, există și ofertă. Tocmai de aceea multe dintre femeile ce se încadrează în această categorie sunt ceea ce sunt din cauza barbatiilor care și le-au dorit după un anumit tipar.
Sindromul Femeii Frumoase cuprinde câteva simptome foarte clare:
– Dezvoltare personală (spirituală și intelectuală) primitivă.
– Elitism superficial și aroganță – tendința de a trata oamenii mai puțin atractivi ca membri ai unei specii inferioare.
– Dificultate de evaluare a calităților umane – femeile care “suferă” de acest sindrom cred că singurul criteriu de evaluare este înfățișarea fizică (/și banii).
– Tendința de subestimare a inteligenței și altor calități umane.
Bărbații complimentează excesiv femeile frumoase; prin urmare, femeile nu sunt lăudate numai pentru înfățișarea lor, li se spune de asemenea că sunt interesante, inteligente, amuzante, minunate sau uimitoare, trăsături considerate ca fiind adevărate. Dar e vorba doar despre un periculos miraj. Cu alte cuvinte o femeie foarte frumoasă va ajunge să se creadă și inteligentă, specială, deși în realitate nu e deloc așa. E doar frumoasă și atât.
– Narcisismul, definit ca o admirație excesivă sau dragoste de sine, grija doar pentru sine.
Caracteristicile sindromului femeilor frumoase sunt: vanitatea, egocentrismul, egoismul, lipsa de modestie, de sensibilitate emotivă, importanța de sine exagerată și importanța exacerbată dată lucrurilor materiale.
Femeile care suferă de acest sindrom se cred dive. Nici nu ar putea exista o idee mai greșită.
Ce este o divă, până la urmă, în viziunea acestor femei frumoase, dar goale de conținut?
De unde pornește drumul unei femei cu “potențial”, care-i este destinul și unde se oprește acesta? Pentru a deveni o divă există mai multe trepte, care trebuie parcurse în mod obligatoriu, de la stadiul de ou la acela de larvă, nimfă şi adult. Trebuie experimentată vulgaritatea și artificiile de tot felul, pentru a avea stil. Trebuie să trăiești în minciună, să faci lunar vizite medicului estetician, să investești bani grei în felurite operații, căci doar așa se poate atinge perfecțiunea.
Divele se plimbă pe tocuri din flacoane de pastile. Substanțe interzise, mașini scumpe, ruj în exces, farduri de față cu care ai putea tencui Notre Dame de Paris, rochii de seară mulate și pantofi cu toc înalt, o canapea neapărat roșie și multe oglinzi în jur, înconjurate de leduri orbitoare, căci frumusețea trebuie amplificată prin toate metodele posibile, iar vanitatea hrănită în fel și chip.
Acesta e universul gol al divelor. La fel de gol ca o păpușă gonflabilă. Dar o divă deține regulile de baza ale seducției, știe să domine și să încerce toate metodele, care le simplifică și înfrumusețează viața. Discreția și bunul simt sunt noțiuni necunoscute pentru o diva de plastic.
Nu contează că sunt doar niște ambalaje fără conținut, ele sunt cele mai sexy creaturi din Univers și nu își pot pierde statutul pentru nimic în lume.
Aproape nici nu mai contează că la final de drum, multe vor muri singure și triste. Și foarte urâte pe deasupra. Mutilate de operațiile lor estetice. Și multe dive de la Hollywood au sfârșit la fel (ce să mai zic despre divele noastre autohtone), pentru că e greu să-ți accepți statutul pur uman, să îți accepți vârsta și imperfecțiunile.

Natalia Nc.

Next Post

Previous Post

© 2020 - 2024 NATALIA's WORLD

Theme by Anders Norén

error: