NATALIA's WORLD

artă şi literatură

În ultimul timp…

viata, insula, mare, natura, calatorii, wanderlust, travel, travels

În ultimul timp…

N-am mai scris de ceva vreme, pentru că am avut multe pe cap, și în cap… așa că am făcut o binemeritată pauză de la tot ce înseamnă scris și site personal.
În tot acest timp, ideile au venit și mi-au circulat cu rapiditate prin minte, dar ceva mă oprea să scriu. De data asta, n-am mai fost obosită spiritual, ci fizic. Am trecut prin niște stări nu tocmai bune și am fost și foarte răcită.
În perioada acelei gripe am stat în casă o săptămână, având toate cele necesare cumpărate deja, cu câteva zile înainte. Și, oricum, nu prea aveam poftă de mâncare, durerile în gât fiind atât de puternice, încât mâncam doar supe și beam multă apă. Am prins și niște călduri foarte urâte, erau 30 grade în casă, iar eu cu febră, aveam impresia că mă voi topi.
Nu știu dacă a fost Covid sau nu, testul pe care-l aveam a ieșit negativ, și altele n-am mai luat de la farmacie, pentru că nu puteam ieși, însă abia acum, după un an de la vaccin, am început să mă simt mai bine. Ca și cum s-a întâmplat ceva miraculos și corpul meu și-a regăsit, deodată, echilibrul firesc. Oricum, se spune că persoanele, care au trecut recent prin boală, ar avea o protecție mai bună împotriva ultimelor variante apărute, decât persoanele care au fost doar vaccinate, asta însemnând că imunitatea naturală e un scut mai puternic decât vaccinurile.
În curând se va duce și varianta Omicron BA2 de la noi… și va veni în goana BA2.75 supranumită Centaurus. Curată nebunie! Parcă mi-e dor de perioada izoletelor și a glumelor din Băicoi și Bârlad…
“Un bărbat din Bârlad, infectat cu Omicron, (care, potrivit autorităților sanitare, nu are deloc simptome), este la un pas de a fi linșat de vecini. Stau și urlă la el să nu deschidă geamul, iar polițiștii nu au curaj să urce la etajul unde locuiește, să verifice dacă e acasă.” Bine, asta era o știre și nu glumă, și, din păcate, nu prea e de râs, ci de plâns.
Nici nu mi-am revenit din gripa aia urâtă, că am început să am probleme grave cu dantura, și tot așa, dintr-una în alta, timpul s-a scurs. Cu toate astea, pasiunea pentru parfumuri a rămas vie, ca întotdeauna, și aș spune că, datorită ei mă simt, cu siguranță, mai bine.
Despre război nu voi mai scrie multe, pentru că încerc să nu mă mai gândesc la asta.
Rusia nu face altceva decât să amenințe în continuare cu cel de-al treilea război mondial și cu arme nucleare; e singurul lucru pe care-l mai pot face, după ce tot mapamondul a văzut de ce e capabilă, de fapt, renumita Armată Roșie. Un fel de veche sperietoare, din care fac parte doar niște bufoni, niște jeguri umane, violatori și ucigași de copii, ce-au omorât la grămadă ruși și ucraineni, demonstrând cât de extraordinar e să fii eliberat de ruși! E tot ce-ți poți dori mai mult!
Oricum, acolo societatea se va scufunda încet, dar sigur, în sistemul totalitar deja creat și impus. Unii, mai norocoși și mai isteți vor încerca să scape și vor și reuși.
Și cum războiul va mai dura un an, dacă nu chiar doi sau trei… mai bine să vorbim despre lucruri frumoase și optimiste, atâtea câte ne-au mai rămas!
Așadar, ce-am mai făcut, în rest?
Am avut ocazia, nu pot spune fericită, de a face un test rapid antigen, la o farmacie din Villa San Giovanni, și am văzut și eu cum e… N-a fost chiar groaznic, dar sper să nu mai fiu vreodată nevoită să-l fac pe al doilea.
Apoi, câteva ieșiri, prilej de a cunoaște locuri noi sau de a revedea dragi meleaguri deja știute.
Scurte vacanțe la Taormina și Rimini, care mi-au umplut sufletul de bucurie, shopping dezlănțuit și achiziția ultimelor parfumuri apărute la Douglas și Sephora, (dar am găsit și câteva vechituri interesante), apoi vizite în stânga și dreapta, dar în principiu, mai mult pe lângă casă.
Mi-am mărit, astfel, colecția de parfumuri.
Petrec ore întregi pe Fragrantica, fie zi sau noapte, când pot și am timp… Nu pot sta deoparte de poveștile și imaginile pe care le găsesc atât de fascinante și atât de dragi mie! Mi-am făcut prieteni acolo, care au aceleași pasiuni ca mine și aceeași dragoste nemărginită pentru lumea incredibilă a parfumurilor.
Am mai comandat și niște parfumuri arăbești de pe un site de încredere, unde am stat ore bune să admir și altele, pe care le-aș cumpăra doar pentru ambalajul splendid! Cum sunt, de pildă, parfumurile Foliage Femme sau Exo… Nu costă mult, sunt persistente și au niște sticle superbe, niște adevărate bijuterii. Poate unele sunt considerate kitschoase, dar până și alea, extrem de strălucitoare și aurii au farmecul lor, oriental, care te transpune în 1001 de nopți.
Tot cumpărând și colaborând cu diverse site-uri și persoane, care vând parfumuri originale dar la preț mai mic, am ajuns să-mi fac diverse relații, lumea mă cunoaște de client fidel și serios și mă servesc și ei corespunzător.
Și să vedem ce-am luat! Va urma și o postare sau două, doar cu recenzii, din binecunoscută serie: Câteva parfumuri din colecția mea.
Primul este minunat! Ar putea fi unisex, deoarece îl folosesc și eu, nu doar soțul meu. E dulce, dar într-un mod plăcut, se simte piperul, irisul și ambra.
Apoi un alt parfum, deosebit de puternic, masculin. Aduce puțin cu Mukhallat Shams de Ajmal, dar este mult mai dulce și mai purtabil (acela fiind o adevărată bombă de oud, cu un miros aproape imposibil pentru mine).
Și în cele din urmă, un parfum arăbesc seducător și frumos, floral-fructat, feminin, nu foarte dulce dar delicios. Eu simt foarte mult zmeura și iasomia, iar moscul și ambra îi dau o profunzime deosebită.

Cum ziceam, tocmai m-am întors din Taormina, unde, printre multe alte activități și plimbări, am vizitat și o încântătoare parfumerie antică.
A fost o adevărată plăcere să vizitez această parfumerie, vânzătoarea era rafinată, amabilă, iar eu am rămas captivată și fermecată de pasiunea și cunoștințele ei. Ne-a primit cu un zâmbet și ne-a sfătuit, nu m-a obligat să cumpăr, cum fac mulți alți vânzători, care nici nu-ți oferă răgaz de a încerca și analiza parfumurile. Un parfum trebuie încercat pe piele și trebuie savurat în complexitatea lui chiar și după ore întregi de purtare…
Am intrat în încăperea luminată misterios de multe lumini mărunte și discrete, aplicate pe tapetul întunecat, am urcat, apoi, pe niște scări de marmură, cu balustradă din fier forjat, și am admirat grinzile decorate într-un stil baroc fascinant. Negru și auriu, contrast de nuanțe și armonie fără egal. O atmosferă elegantă din alte vremuri, un amestec perfect între prezent și trecut.
Parfumul de nișă este o adevărată experiență senzorială, o emoție puternică, pentru că are, întotdeauna, o poveste specială, un nume unic, un alt sens, o altă semnificație decât un parfum obișnuit.

A fost o călătorie olfactivă de nedescris datorită parfumurilor încercate, care m-au însoțit într-o îmbătătoare aventură.

Natalia Nc.©

Next Post

Previous Post

© 2020 - 2024 NATALIA's WORLD

Theme by Anders Norén

error: