NATALIA's WORLD

artă şi literatură

Littledean Hall, conacul bântuit

fantome, conac, bântuit, Anglia, haunting, manor

Azi vom vorbi despre Littledean Hall, conacul bântuit din Anglia. Construit în 1080 și având 35 de camere, conacul britanic Littledean Hall seamănă mai degrabă cu un mic castel decât cu o reședință nobiliară de la țară. De-a lungul secolelor, clădirea și-a dobândit numele de una dintre “cele mai bântuite case ale Angliei”, în prezent fiind semnalate cel puțin opt stafii care își fac apariția în diverse încăperi. În apropierea conacului au fost găsite rămășițele unui vechi templu, construit din rămășițele unui templu celtic.

Întâmplări stranii despre care doar legendele locale mai amintesc vag, au conferit o aură de mister sinistrei locuințe. Astfel, se spune că doi ofițeri regaliști au fost executați în camera de zi de către trupele lui Cromwell, iar mărturie stă pata de sânge care nu a putut fi înlăturată nici măcar cu ajutorul tehnologiilor moderne de curățare din prezent.

Una dintre apariții este călugărul enigmatic, care se pare că aparținea mănăstirii Flaxely, cu care Littledean Hall comunica printr-un coridor subteran. El a fost văzut intrând prin ușa dinspre nord, a zburat prin bibliotecă și apoi a dispărut trecând printr-un perete. Câțiva ani mai târziu, când lambriurile au fost înlocuite, în spatele peretelui respectiv s-a descoperit o capelă din secolul al XVI-lea. Alte două stafii aparțin fraților Pyrke, care în secolul al XVIII-lea s-au împușcat reciproc într-un duel, disputându-și inima unei frumoase femei. În 1766, un alt membru al familiei Pyrke a fost ucis cu un foc de armă de către unul dintre servitori, iar fantoma sa bântuie și astăzi furioasă pe coridoare, cu o spadă în mână.

Altă stafie este cea a căpitanului Brayne, despre care se zvonea că ar fi fost un spion al lui Cromwell, ce acționa deghizat în grădinar. El a fost deseori văzut măturând cu grijă aleile parcului. Foarte ciudat, nu? În anii ’60 casa a devenit apoi reședința unui moroi care avea obiceiul de a scoate florile din ghivece.

Dar cea mai sinistră este, fără îndoială, una dintre scările interioare, pe treptele căreia mai multe femei și-au pierdut cunoștința în mod inexplicabil și numeroși bărbați au declarat că s-au simțit amețiți. Un medium a afirmat că ar fi vorba despre spiritul unuia dintre foștii proprietari, care încearcă în acest mod să-i alunge pe intruși din casa lui. Misterioasă este și camera albastră, în care au fost zărite siluetele a două femei, una îmbrăcată în albastru, iar cealaltă în galben și care, una lângă alta, priveau pe fereastră. Vizitatorii simțeau o atingere ciudată pe haine, ca și cum cineva i-ar fi tras înspre un anumit loc, iar după câteva astfel de relatări încăperea a fost încuiată și accesul nu a mai fost permis.

În 1982, din cauza costurilor ridicate necesare pentru renovare, proprietarii s-au gândit să deschidă acest conac pentru public. Din cei 120000 de vizitatori, 10% au relatat despre straniile apariții zărite în diverse locuri ale casei. Se pare că fenomenele au continuat până în ziua de azi.

Natalia Nc.

Next Post

Previous Post

© 2020 - 2024 NATALIA's WORLD

Theme by Anders Norén

error: