NATALIA's WORLD

artă şi literatură

Evenimente misterioase în Canneto di Caronia, Sicilia

Canneto di Caronia, Sicilia

 

După mai mulți ani petrecuți în Sicilia, care a devenit a doua mea casă, am realizat că numeroase ziare locale tratează cu mult patos subiecte gen paranormal, OZN, mistere neelucidate.

Și pentru că nu sunt chiar străină de aceste experiențe, am zis să mă documentez mai bine, deoarece și mie mi s-a întâmplat de câteva ori în viață să văd lumini și forme bizare pe cer, ziua sau noaptea, însă niciodată nu am avut un aparat foto performant la îndemână și până îmi scoteam telefonul obiectul dispărea pe cer, sau era prea departe ca să mai fie fotografiat.

Se pare că există locuri cu adevărat problematice, dar se închid ochii, ca la noi și pretutindeni, de altfel. Localnicii sunt speriați și confuzi, autoritățile se fac că plouă și, în fața dovezilor șocante, ridică din umeri. Ciudat e că nimeni nu a fotografiat sau filmat ceva foarte clar, tocmai de asta multora nu prea le vine să creadă în existența extraterestră.

Chiar în apropierea locului unde am stat o perioadă în Sicilia, s-au întâmplat evenimente cutremurătoare, mai precis în Canneto di Caronia, Sicilia, un mic orășel de la malul marii. Clasicul caz în care se îmbină secrete, observatori cerești, trimiși pe pământ să ne spioneze, misterioase obiecte zburătoare neindentificate și alte stranii fenomene electromagnetice.

“Ar putea fi vorba de niște aplicații experimentale în domeniul tehnologiei industriale sau chiar studii militare făcute cu arme ce utilizează energia electromagnetică. Acestea provoacă microunde de o frecvență foarte înaltă” încerca să găsească o explicație Francesco Mantegna Venerando, purtătorul oficial de cuvânt și coordonatorul Grupului inter-instituțional de Protecție Civilă din Sicilia.

Între coasta Caroniei și insulele Eoliene, oameni de știință și generali ai Statului studiază aceste fenomene inexplicabile, care încă din anul 2004 terorizează locuitorii. Însă, în momentul în care vorbiți despre obiecte zburătoare neidentificate, inginerii, amiralii, generalii, geologii sau fizicienii – adică toți cei care ar trebui să răspundă clar și concis, pentru a liniști populația – preferă să păstreze tăcerea.

Este un caz închis și cu asta basta. Închis înainte de a fi deschis, am spune noi.

Banca de date privitoare la aceste fenomene este blindată cu mai bine de 350 de evenimente șocante, dar se pare că nu interesează pe nimeni.

Oamenii locului văd des obiecte circulare ce străbat cerul în viteză, discuri ciudate ce plutesc pe suprafața apei și au diametrul de un kilometru, culori ciudate pe cer și câmpuri magnetice stranii, incendii neprevăzute, busole care o iau razna, caractere stranii ce apar pe ecranele telefoanelor mobile, obiecte electrodomestice care se închid, se deschid singure și chiar iau foc, prize care explodează, cazuri terifiante de combustie spontană în urma cărora au fost găsiți mai mulți locuitori carbonizați în locuințele proprii.

Și descrierea evenimentelor de genul ar putea continua. Să fie vorba de teste militare secrete, cu tehnologie foarte avansată?

Acestea să fi transformat liniștita Mare Tireniană într-un veritabil triunghi al Bermudelor european? Ce anume ar putea genera o forță electromagnetică atât de puternică în acea zonă, încât pârjolește totul? Cei care stiu, tac.

Nu toți cunosc conținutul unei bănci de date cu fotografii catalogate drept ”rezervate” și evenimente selectate pe liste și pagini electronice viu colorate. Pagini violete pentru morți misterioase de animale – câteva zeci. Pagini albastre cu fenomene luminoase, surprinse de localnici sau specialiști – mai mult de 100. Pagini în galben, cu incendii izbucnite spontan – în jur de 40. În verde, peste 100 de fenomene de origine electronică sau electromagnetică. Pagini roșii – pentru persoanele evacuate de urgență din locuința care luase foc.

Astfel, restrânsei comunități din Canneto, un pumn de case lângă mare, nu-i rămâne altceva de făcut decât să accepte totul, să se resemneze, să învețe să trăiască alături de aceste terifiante fenomene și să spere că nu vor mai fi afectați în viitor de evenimentele misterioase din orășelul lor.

Natalia Nc.

Next Post

Previous Post

© 2020 - 2024 NATALIA's WORLD

Theme by Anders Norén

error: