NATALIA's WORLD

artă şi literatură

Misterul de la Montebello

Azzurrina, castel, destin, disparitie, fantasma, fantome, Italia, legenda, legende, literatura, mister, natura, poveste, povestire

 

Misterul de la Montebello

 

 

“În ceaţa ce din ape se ridică, dispare-un vis necunoscut, ce a pierit de-ndată-n întunecata frică, mister ce din a nopții văluri s-a născut…”
Natalia Nc.

 

Ne aflăm în Italia, la controversatul castel Montebello.

Atmosfera e impresionantă, mai ales că aici se găsesc obiecte de mare valoare, datând din anii 1300 până în 1700.

Castelul Montebello domină de veacuri văile Marecchia și Uso în tăcere și eleganță, imaginea lui purtându-te într-o fascinantă călătorie prin istorie, artă și natură.

Viziunile misterioase, holurile întunecate, puțuri foarte adânci și evenimente stranii au alimentat legenda unei fantome, o fetiță de aproximativ cinci ani, fiica unui feudal, pierdută în subsolul castelului în 1375.

Unii susțin că fantoma pe nume Azzurrina se plimbă și azi printre zidurile castelului.

V-ați întrebat cum se nasc legendele? Foarte simplu… Dintr-o poveste adevărată.
Același lucru se întâmplă și cu istoria Guendalinei, fetița care bântuie impunătorul castel din Italia. Și mai cunoscut e numele de Azzurrina, deoarece avea ochii de culoarea cerului și părul argintiu cu reflexe albastre.

Azzurrina era fiica lui Ugolinuccio di Montebello, domnitorul din Montebello (RN, Italia)
Deoarece fetița avea albinism și a avut neșansa de a se naște cu pielea și părul alb în acele vremuri în care dominau superstițiile și prejudecățile, părinții încercau s-o protejeze, o păzeau și îi vopseau părul cu tot felul de ierburi. Însă acesta nu își păstra culoarea și devenea albastru-deschis.

Într-o zi pe când se juca, fetița s-a pierdut prin castel și nu a mai fost găsită niciodată. Legenda spune că ea își face simțită prezența la fiecare solstițiu de vară,o dată la cinci ani.

Au fost făcute și o serie de cercetări parapsihologice, iar prin intermediul înregistrărilor audio și video s-au capturat diverse sunete sinistre, printre care vocea fetiței în timp ce-și striga mama și râsul ei.

Aceste înregistrări sunt ascultate și de vizitatorii castelului.

Fenomenele se amplifică în perioada furtunilor foarte puternice, cu descărcări electrice, căci se spune că în timpul unei astfel de furtuni a dispărut micuța Azzurrina.

Aceasta ar fi, pe scurt, istoria sa, care se transformă de-a lungul secolelor și se îmbogățește cu noi elemente de fantezie.

Natalia Nc.©

Next Post

Previous Post

© 2020 - 2024 NATALIA's WORLD

Theme by Anders Norén

error: