NATALIA's WORLD

artă şi literatură

Parfumuri din colecția mea (10)

colectie, dupe, fragrante, ieftin, niche, nisa, note, parfum, parfumuri, pasiune, scump, shopping

Parfumuri din colecția mea

 

Azi am așteptat, cu nerăbdare, să ajungă curierul și să-mi aducă un dupe foarte reușit după Scandal, de Jean Paul Gaultier.
Mi-a adus și mostre scumpe, de nișă, printre care Lipstick Fever de la Juliette Has A Gun, dar și acest minunat parfumel, ieftin și bun, Bi-Es Love Affair, care miroase a miere și caramel de la o poștă, și costă atât de puțin! Te duce cu gândul la atmosfera unui cabaret din Place Pigalle, atât de adorată de parizieni. Compoziția este foarte feminină, extrem de dulce și captivantă, având în prim plan combinația de prune și ylang-ylang, iar după un timp mierea cu patchouli adaugă o senzualitate aproape indecentă… Nu contest calitatea produselor scumpe, dar nu îmi pot refuza plăcerea de a cumpăra și astfel de parfumuri. Cum zicea o amică de-a mea de pe Fragrantica “If ppl snub cheapies, more for us!” Iar eu sunt de aceeași părere.
Dacă au persistență și miros plăcut, nu văd unde ar fi problema.
Nu tot ce e scump e și bun, cel puțin in cazul parfumurilor. Multe produse de nișă m-au dezamăgit și mi-am zis că la pomul lăudat să nu te duci cu sacul.
La fel pot spune și despre parfumul ieftin dar cu ambalaj drăguț și sexy, numit Real Time Sexy Dentelle Edition Rouge. Seamănă mult cu parfumul Nice Time Cipria cumpărat din Douglas Italia și cu alte clone sau imitații după Hypnotic Poison, mai mult sau mai puțin reușite (Fiore del Dragone Tesori d’Oriente, Sweet Hope La Rive, Guipure & Silk Jeanne Arthes sau Almond Monotheme Fine Fragrances Venezia). Desigur, Dior rămâne unic, însă în ceea privește dupe-urile sale am început să le prefer pe cele care nu au mirosul acela amărui și medicinal, printre care și Bouquet d’Oro de L’Erbolario.
Eșantioane la parfumuri scumpe am tot avut de-a lungul timpului, însă am rămas cu mostra, deoarece nu m-au convins să iau sticla mai mare.
Sinceră să fiu, în centrul atenției este prea multă nișă și parfumuri grele, poate prea complexe pentru mine, la care nu le înțeleg nici forma, nici conținutul.

Din lista parfumurilor pe care nu le voi cumpăra în variantă full-size sau recumpăra aș aminti: Scandal, Poison Girl, Tresor Midnight Rose, Classique, Good Girl, J’adore, Angel, Alien și Black Opium. De ce? Mi-au plăcut, într-un fel sau altul, dar nu știu dacă le mai vreau în colecția mea. Unele au fost adorabile ca miros, însă foarte slabe ca persistență. Altele au fost oarecum indolice (Alien și mai ales Classique).
Apoi, datorită prețului și pentru că le cunosc prea bine, dar mai ales pentru că aș vrea să încerc și alte fragranțe, mai rare, mai diferite.
În continuare mă voi referi la alte trei parfumuri, nou testate, cărora le-am scris deja recenziile și pe Fragrantica.

Good Fortune de la Viktor&Rolf

Îi voi oferi un spațiu separat și special, pentru că am niște observații de făcut, la modul general.
E un parfum persistent, durează câteva ore, însă e destul de copleșitor pentru mine. E un fel de Alien fără ambră… și mai dulce. Iasomia e incredibil de puternică, aș putea spune chiar indolică. Aceeași veche problemă, pe care o am cu florile albe. Uneori nu percep nota indolică în parfumurile ce conțin iasomie, gardenie sau tuberoză, însă aici e stridentă. Apoi mai simt ceva medicinal, o fi combinația dintre fenicul și gențiană. Și, o altă mențiune interesantă; e un parfum dulce, dar, cu siguranță de vară, căci există, undeva, o notă de cocos, pe care n-o văd listată în piramida olfactivă de pe Fragrantica. Oricum, parfumul nu este excepțional și chiar dacă îmi place vanilia din fundal (mi-am luat deja un travel size de 10 ml), nu e unul dintre preferatele mele. Nu vine cu nimic nou și, in ceea ce mă privește, nu-și merită prețul exagerat.
Așadar, după cum puteți vedea, chiar și cei care se îmbracă în tradiție, sau se ascund dupa nume mari și celebre, cerându-vă cifre absurde, folosesc exact aceleași materiale sintetice ca aceia care vă oferă parfumuri la o treime din preț. În ziua de azi nu mai trebuie să fii foarte talentat, inteligent și experimentat pentru a produce un parfum.
Dar vanilia și iasomia se potrivesc? Am testat multe parfumuri care aveau cele două ingrediente printre notele principale. Caldă și atrăgătoare, combinația de vanilie decadentă și iasomie senzuală, cu siguranță, îmi încântă simțurile mereu. Magia dată de vanilie și iasomie vă va îmbrățișa mai puternic la început, apoi tot mai delicat, fără să-și piardă, însă, nicio clipă, farmecul ce caracterizează, în profunzime, acest gen de parfum liniștitor și captivant.

Very Good Girl Glam Carolina Herrera

Am fost atrasă inițial de notele prezentate pe Fragrantica, însă nimic nu este cum îmi imaginam. Pentru mine e doar o combinație între parfumul arăbesc Hamsah Al Lail și celebrul Baccarat Rouge, pe care eu nu-l pot suferi. Seamănă puțin și cu Angel Nova, în ce privește dulceața fructată, însă e mult mai aspru și neprietenos decât Mugler. Medicamentos, amar, greu de purtat, desigur, din punctul meu de vedere. Am citit și multe recenzii pozitive despre el. Analizând parfumurile cu care se aseamănă, descopăr note pe care Very Good Girl Glam, cică, nu le are, și anume litchi, ambră, șofran și mosc. Sunt arome cu care eu nu mă înțeleg prea bine, decât în anumite combinații dulci, florale. Simt chiar și fructul pasiunii, dar poate e doar o iluzie olfactivă. E posibil ca migdalele amare împreună cu vișinele să aibă ca rezultat acest mix ciudat. Nu e un parfum pe care să-l urăsc, are și o latură interesantă, dacă nu neapărat originală, însă nu e pentru mine.

Al Andaleeb Lattafa

După notele de pe Fragrantica, ar trebui să fie un parfum citric și răcoritor, probabil asemănător cu Women Calvin Klein sau cu Chloe Nomade. Însă nu, el aduce mai mult cu Scandal de JPG, fără, însă, a se identifica în totalitate cu acesta. Nu este o clonă, un dupe, este doar vag inspirat din Scandal, pentru că e mult mai elegant și purtabil. Notele de pe un alt site cu parfumuri orientale sunau cam așa: floral dulce, fructe de pădure, mandarină, mosc, lemn de santal, bomboane, vanilie și note lemnoase calde. Ei, da, așa mai zic și eu. Mult mai aproape de realitate. Mierea a fost înlocuită cu bomboane, iar bergamota cu mandarine dulci. Eu nu simt nici trandafirul, iasomia și paciuliul pământiu. Are o dulceață florală mult mai delicată decât Scandal, e discret vanilat și parcă aduce puțin cu o cremă de caramel delicioasă.

Natalia Nc.©

Next Post

Previous Post

© 2020 - 2024 NATALIA's WORLD

Theme by Anders Norén

error: