NATALIA's WORLD

artă şi literatură

Parfumuri din colecția mea (12)

arome, colectie, dupe, fragrante, vintage, niche, nisa, note, opinii, parfum, parfumuri, pasiune, recenzii, shopping

 

Parfumuri din colecția mea

 

Calvin Klein Eternity

Un floral superb. Se simte o garoafă hipnotică și carnală, dar care nu încălzește, chiar dacă e picantă, asemănându-se cu mirosul cuișoarelor. Pământiu pe alocuri și săpunos, e totuși un vintage, dar unul de calitate. E ca o întâlnire impulsivă într-o grădină răcoroasă de noapte, luminată de lună – nocturnă, surprinzătoare și opalescentă. Mă face să mă gândesc la serile acelea frumoase de vară, în care adie un vânt răcoros, ce aduce calm și visare peste căldura dogorâtoare a zilei…Dar s-au dus demult plimbările mele romantice prin parc, sub cerul înstelat.
Anii curg și tinerețea se duce, iar odată cu ea, și toate acele clipe minunate din adolescență. Rămâne așa… ca un vis frumos. Etern ca și Eternity.

Signorina In Fiore Salvatore Ferragamo

O poveste italiană de dragoste, atât de inocentă, de curată! Eu simt trandafir, mai ales în deschidere, chiar dacă nu e listat ca notă în compoziția parfumului. Începe uimitor, frumos, timid, aerisit – floral și dulce în același timp. Ca lumina blândă a unei dimineți de vară. Aruncându-mi privirea pe fereastra deschisă, o imagine încântătoare mi se arată, înecată în irizari răcoroase…
Tufe de trandafiri în grădină, arome de iasomie încă în aer, pierzându-și puterea după profunzimea nopții, raze blânde de soare, care pătrund în dormitor, iar așternuturile curate, care miros a săpun alb, cremos, întregesc armonia olfactivă. Deasupra geamului, crengi încărcate cu flori de cireș se leagănă ușor în vânt. Delicat, natural, de o frumusețe cu adevărat clasică și nemuritoare.

Ristretto Intense Café Montale

Ristretto Intense Café este o delicioasă capodoperă olfactivă; complexă, profundă, nostalgică și sofisticată, în același timp. E un parfum misterios dar indecent de frumos, rafinat și hipnotic, în adevăratul sens al cuvântului.
Dacă ar fi să călătorești pe ruta acestui parfum gurmand, vanilia întâlnită pe drum ar trebui ignorată și toată atenția s-ar îndrepta către notele unice de caramel, ambră și cafea, ce devin din ce în ce mai dulci și mai îmbietoare. Trandafir îmbrăcat în zahăr, ca o adevărată bomboană, presărată cu cafea proaspăt prăjită, marcată oarecum la bază și de aroma intensă de mosc cremos, ce are consistența fructată a unui ruj trandafiriu. Nu este romantic și feminin, este foarte puternic; creat pentru o femeie senzuală și îndrăzneață, care vrea să se facă remarcată.

Italiano Donna Armaf

Un ambrat floral, delicat și plăcut, la fel ca Ulric de Varens Sublime și Dolce&Gabbana Pour Femme.
Se simte și miere și vanilie condimentată, iasomie și floare de portocal, iar notele de bază parcă te împodobesc cu o dantelă cremoasă din lemn de santal și ambră. Parfum subtil, incredibil de nobil și rafinat, care te îmbracă într-o eleganță aristocratică. Este incitant și romantic în același timp, luminos, creat pentru a seduce cu eleganță. Parfumul te invită să visezi la misterul unei poezii înflorite și delicate, la roua dimineților calde de vară și la adierea vântului blând, într-o superbă grădină italiană… Apoi, după uscare, parfumul te cufundă în arome dulci și unice, de zahăr fin, care, însă, nu sunt copleșitoare prin dulceața lor. O capodoperă inimitabilă, care poartă reminiscențe proaspete, chiar mistice, aș spune.

Prada Candy Gloss

Dulce-acrișor, ca o bomboană de cireșe. În ceea ce mă privește, nu prea are longevitate, după o oră nu mai simt mare lucru. Este un parfum drăguț, vesel, însă doar atât. Este pentru adolescente, nu pentru mine. Am procedat corect luând varianta travel-size, mai ales că nu suport acea culoare roz-vâscoasă a sticlei, un roz ciudat, lăptos, ca un sirop pe care îl luam când eram mică. Mă gândeam că are mirosul de ruj pe care-l caut eu, în general, și, într-adevăr, are o aromă plăcută de gloss sau lip balm de fructe Nivea. E delicios, dar prea tineresc și fructat. De obicei, parfumurile floral-fructate cu note predominant dulci, de zmeură, cireșe și flori mov (violete, iris) duc în zona aceea de make-up, pudră, rujuri cremoase, iar dacă adăugăm și un element mai întunecat (piele, mosc) sau mai lemnos, te trimit cu gândul imediat spre cosmeticele vintage sau poșetele de piele vechi, pline cu rujuri și creme. Nu este, însă, cazul lui Candy Gloss.

Viva la Juicy Juicy Couture

Oricât de mult mi-ar plăcea mirosul acesta feminin, frumos, delicat, dulce-acrișor, este mult prea slab, din păcate… E un parfum floral-fructat și deloc gurmand, miroase ca un gel de duș scump, luxos, dar nu are deloc persistență. Există undeva o notă de bază care seamănă cu moscul alb și dulce, dar e atât de stinsă încât greu o pot percepe. Florile albe le simt primele, cum se întâmplă mereu în cazul meu, dacă un parfum are în compoziție iasomie și gardenie le voi simți mereu la început, și puternic, după care se estompează încet și parfumul aproape dispare, se transformă într-un skin scent timid, dar minunat. Aș fi vrut să-mi cumpăr una dintre versiunile full-size mai întunecate, Gold Couture sau La Juicy Noir, însă acum mi-e teamă că voi simți fragranța doar câteva minute, după care va dispărea.

On A Date Maison Martin Margiela

O întâlnire care începe bine dar se termină rău. Miroase ca unul care a băut prea mult vin, până a transpirat, căci era prea cald, într-o vară toridă și umedă, iar vinul era acru și trandafirii pe care i-a adus în dar erau prea parfumați… Ori a transpirat de emoție, ori femeia fatală n-a mai venit la întâlnire și domnul nostru a băut prea mult de supărare. În orice caz, cunosc mirosul acesta și e profund masculin. Nu știu de unde, nu-mi mai amintesc cine mirosea așa (probabil vreun domn, prin ceva tren sau autobuz în care călătoream și eu, vara). Duce, fără îndoială, în zona after shave-ului. Trandafir moscat, înecat în vin. Dacă o femeie ar mirosi în halul ăsta a băutură și transpirație, aș scoate-o în afara legii, căci este de neconceput. Nu e genul meu de parfum, dar e persistent și am văzut că are mulți admiratori (mai ales, admiratoare) așadar, se pare că e dorit și apreciat.

Dior Addict Eau de Parfum (2014)

Vanilie dark și cuișoare. Asta semnifică pentru mine Dior Addict 2014. Parcă aud undeva, în beznă, o voce care te farmecă cu promisiuni întunecate. Se spune că ar semăna puțin cu Venice, primul meu parfum, care mi-a fost dăruit la vârsta de 14 ani, eu, însă, nu-mi mai aduc bine aminte mirosul lui. Semăna și cu Obsession; un dulce lemnos, cu vanilie condimentată. Dar Dior Addict e atât de frumos, de profund, de intens, încât mă înfioară. O adiere întunecată, cu miros pământiu și picant de vanilie. Nu mi-a plăcut la început, mi se părea prea agresiv. Însă, mai apoi, mi-am cumpărat și un dupe al acestuia, ca să pot să-l stropesc din belșug, așa cum îmi place mine, să fac baie în parfum… Un dupe reușit, numit Verset Charm. Astfel, Dior Addict are acel “ceva” care se întâlnește în parfumurile învechite, în sensul bun al cuvântului, la fel ca vinurile vechi. E diferit, e unic… un parfum narcotic și divin.

He Wood Cologne DSQUARED²

Parfumul acesta mă duce cu gândul departe… O poveste frumoasă se naște în mintea mea. Ceața subțire se ridică tot mai sus, lăsând o umbră lăptoasă peste ramurile negre și înrourate. Iarba fragedă, de un verde crud, deveni, deodată, aurie sub razele soarelui care străluceau peste pădure, iar aerul pur, rece, încărcat cu arome de rășină, se revărsa printre trunchiurile seculare. În vălul de mister ce ascundea codrii, mi se arătă atunci He Wood. E, într-adevăr, o fragranță masculină, având o bază puternică de vetiver, însă deschiderea e divină. Mirosul proaspăt de brad iese în evidență, apoi se îndulcește și devine mai lemnos, mai balsamic. Mi-aș dori mult să găsesc un parfum care să miroasă exact ca rășina sau ca mugurii fragezi de brad, din care bunica îmi făcea sirop în copilărie, însă fără nota de vetiver.

Hypnotic Poison Dior

E un parfum clasic, dar frumos, având o notă misterioasă și profundă, care îmi inspiră imaginea unei case elegante, unde miroase a vanilie și cărți vechi, a flori și curățenie. Totul este calm și confortabil.
Deschiderea este un pic amară dar sexy, în același timp, iar performanța e extrem de bună. Migdalele cremoase sunt stratificate peste lemnul de santal, ușor uscat. Notele lemnoase ies la suprafață foarte subtil, lăsând loc acelei note învăluitoare, care persistă de la început și până la sfârșit, mai bine de opt ore.
Atunci când îl simt mă întorc, cumva, în trecut. Îmi vine în minte mireasma unică a cărților vechi, ușor dulce, ușor vanilată, și plec din nou pe drumul amintirilor. Deși e încă actual și are elemente moderne datorate vaniliei și condimentelor, e totuși, de modă veche, precum sunt clădirile și bisericile vechi, fermecătoare, dintr-un oraș frumos îmbătrânit. De asemenea, îmi aduce în minte bețișoarele de tămâie și întrevăd aspecte ezoterice ale vieții spirituale oglindite în esența sa.

Madame Gres de Grès

Parfum clasic foarte feminin și cald, luminos dar care are și un strop de mister. Nota de piele îi dă acel aer ușor gotic și învechit, însă e superb și unic în felul lui. Este puternic, elegant și matur, așa cum ziceam, are piele, condimente dar e dulce, pe deasupra, și ușor fructat.
Un parfum foarte curat și blând, cu adieri de aer cald care aduc aromele din grădină în casa ta. Prima dată când l-am testat, îmi simțeam sufletul invadat de o nostalgie caldă și luminoasă.
Pot simți paciuli, cardamom, dar și nota ambrată, care îi conferă mister și o lumină atât de neobișnuită. Are un magnetism aparte și miroase foarte complex.
Picant, lemnos și ușor dulce, într-un mod vintage. Este, într-adevăr, un parfum atemporal, floral, pe care îl văd purtat de o doamnă sofisticată.

Emir You’re Drugged Paris Corner

Opulent, afumat, narcotic, strălucitor, halucinant.
Este un parfum bogat și persistent, destul de complicat, fiind un dupe a lui Intoxicated By Kilian.
O miere neagră delicată, cu miros de brad și răcoare. Notele de vârf sunt chiar minunate. Se simt și pralinele cu cremă de whiskey.
Un elixir intens și vibrant, dar nu prea îl văd purtat de o femeie.
Proaspăt la început, chiar ușor mentolat, apoi lemnos și unisex, devine, însă, foarte masculin după uscare, probabil din cauza vetiverului, pe care nu-l văd menționat printre note.
Este, totuși, interesant, condimentat-lemnos, cu miros de cedru, ciocolată, lemn umed, piper, cacao, cuișoare, nucșoară, coacăze și prune uscate… toate acestea le simt în compoziția lui.
Și cred că mai are și un strop de lavandă și mosc, chiar dacă nu sunt listate.

Natalia Nc.©

Next Post

Previous Post

© 2020 - 2024 NATALIA's WORLD

Theme by Anders Norén

error: