NATALIA's WORLD

artă şi literatură

Parfumuri din colecția mea (7)

 colectie, miros, parfum, parfumuri, pasiune, recenzii, vintage, note, vanilieVom continua recenziile la alte câteva parfumuri din colecția mea, pe care le dețin (în format full-size sau mostre) și pe care le-am testat.

 

Chloé Nomade Naturelle

Copila noastră, căci despre o foarte tânără fată e vorba în acest parfum, adoră să se plimbe, deseori, singură, prin locuri minunate, de vis. Atunci când parfumul îmbracă straie proaspete și verzi ca mușchiul de stejar, tânăra ajunge la marginea unei fântâni umbrite de ramuri fragede și simte o briză de apă răcoroasă. Și-apoi mai e și soarele, oglindit într-un senin absolut, care alunecă după copacii de culoarea nisipului, cu miros de vanilie, languros de cald, languros de dulce. Și povestea continuă…
Un parfum onctuos, dar pur în același timp, blând și învăluitor, delicat ca o perlă albă și dulce ca un poem de dragoste. Eu nu simt corcodușele, dar acestea sunt, oricum, foarte coapte și dulci, fără strop de aciditate. În schimb simt curmalele, care în combinație cu vanilia și lemnul de santal dau o puternică tentă lactonică, de frișcă foarte dulce. Cremozitate, unt, caramel și spumă de lapte. Nomade Naturelle alături de Alien Goddess sunt parfumurile cu acel gen de vanilie gurmandă, pe care îl prefer cu adevărat.

Lolita Lempicka Mon Premier Parfum

Vedeam parfumul cu ochii minții, îl percepeam ca pe o cutie prețioasă pentru bijuterii… Misteriosul anason stelat, puțin lemn dulce, amarena și vanilie… o adevărată nebunie olfactivă ieșea din sipetul deschis. Apoi urma irisul pudrat și un strop de cafea cu praline în final, care dădeau un aer magic atmosferei, oricum, mistice, din încăperea clarobscură.
O ușoară urmă de parfum trece, ca și când ai aștepta un tren, a cărui siluetă se zărește departe, în ceața albă… În peisajul rural, fumuriu, înecat în lumina dimineții și înconjurat de magice păduri, violetele au picurat un strop de soare și de puritate, înviorând atmosfera adormită. Cu exteriorul său mov intens și interiorul delicat, delicios de dulce, parfumul violetei este unic; o dulceață verde, care te transportă în ambianța rustică rurală, plină de căldură și veselie, unde ielele ies noaptea și dansează prin păduri, cu cununi de iederă și flori.
Se simte, parcă, și prospețimea fânului, care se usucă încet, sub soarele dogorator, pe câmpurile-ntinse… Un parfum minunat.
Încântător. Dulce. Simplu.

Green Tea Fig Elizabeth Arden

La început ți se pare o licoare amăruie, verde, ce te lovește din prima secundă cu un amestec de arome puternice, nu foarte bine blenduite. Apoi, rând pe rând începi să deosebești diversele note ce alcătuiesc parfumul: frunze de smochin, ceai, iederă, lămâie, bergamotă și clementină; note de mijloc: smochine, ceai verde, frunze de violetă, fistic și tamarind, iar în final, notele de bază: salvie, mosc și boabe de tonka. Eu una nu simt, din fericire, notele citrice din deschidere, decât foarte puțin.
Smochinele dulci și delicioase joacă un rol cheie, ne relaxează și ne trezesc simțurile, bucurându-ne de simplitate și frumusețe. Combinația de smochine și ceai verde este extrem de plăcută; există dulceață și câteva note verzi, cu miros de frunze, dar și note lemnoase, care eliberează sentimente pozitive, împrospătare și bucurie, dăruindu-ne o stare de bine, mai ales în zilele toride. Deschiderea este verde și suculentă, aducând seninătate și energie. Dezvoltarea compoziției continuă apoi cu un amestec specific de rășină de smochin și fistic, foarte persistent, ca un nectar, în timp ce siajul este cald, cremos, și extrem de subtil.

Diamonds & Rubies Elizabeth Taylor

E asemeni unui somptuos monument al decadenței baroce, floral, picant și ambrat. Când l-am simțit prima dată am fost cuprinsă de o calmă și condimentată căldură. O mireasmă divină se simțea, adiind dinspre pădure, și parcă veghea asupra unor taine adânci, demult îngropate în praful uitării. Diamonds and Rubies e un parfum pe care-l iubesc, mai ales când focul arde cu zgomot în sobă.
La început se remarcă o aromă de lemn ars amărui, dată de ambră și migdale, îndulcite cu vanilie, apoi, înspre final, rămâne un miros acrișor și picant de lemn; foarte ciudat și plăcut se simte pe piele, ușor condimentat cu praf de cuișoare. Este neted și frumos rotunjit, de la nota de sus până la notele de bază. Per ansamblu, este un parfum persistent de iarnă – o adevărată simfonie parfumată, care ne înconjoară cu miros de mere coapte, cu scorțișoară și caramel. Îmi aduce aminte de Crăciun…

Tresor in Love de Lancome

Un parfum discret, care exprimă feminitate și creează un aer sublim, cu senzații învăluitoare și catifelate. Referior la piramida olfactivă a parfumului, e un fructat-floral, semănând cu originalul Trésor pe care îl cunosc. Se simte foarte bine trandafirul, piersica și cremozitatea dată de lemnul de cedru. Are și un strop de piper, cât să nu devină plictisitor. Desigur, toate un pic sintetice, dar, fie vorba între noi, oare câte parfumuri (mai scumpe sau mai ieftine) în ziua de azi, mai sunt obținute din produse naturale?
Persistența acceptabilă și proiecție destul de slabă, dar în principiu e OK. Dacă îl analizăm, însă, în profunzime, rezultă un parfum fructat-floral proaspăt, și puțin pudrat de la violete, dar comun și foarte asemănător cu multe altele pe care le-am mai mirosit înainte. Nimic special în ceea ce mă privește, chiar dacă iubesc trandafirul in parfumurile pudrate.

Fame de Lady Gaga

Parfumurile care conțin belladonna, sau binecunoscuta mătrăgună, sunt destul de rare. Unul dintre ele e Fame de Lady Gaga, pe care mi-aș fi dorit să-l am, însă este scos din producție de mai mulți ani. Iar cele care au printre note Mandragora sunt inexistente, eu nu am găsit nici măcar unul. Momentan mă bucur de un dupe de-a lui Fame, sau mai degrabă un parfumel inspirat din celebra fragranța, care, însă, miroase bine, e puternic și are lichidul negru, la fel ca originalul.
La mine cel mai bine se remarcă mierea și caisele, urmate de ceva balsamic, probabil smirnă, rezultând un oriental întunecat, dar destul de dulce. Dacă nu aș fi văzut piramida olfactivă aș fi zis că are și fructe negre în compoziție, mure sau coacăze, însă nu cunosc mirosul mătrăgunei și e foarte posibil ca și aceasta să își lase o amprentă destul de importantă, în combinație cu celelalte arome. Poate, mai degrabă decât mătrăguna, parfumul are miros de porumbele cu miere (Prunus spinosa). Oricum, un combo reușit, care îmi amintește de un alt oriental îndrăgit de mine, The One D&G și, de asemenea, de Pure Honey Kim Kardashian, care însă nu e deloc dulce, chiar dacă e o fragranță ce are la bază mierea.

Natalia Nc.

Next Post

Previous Post

© 2020 - 2024 NATALIA's WORLD

Theme by Anders Norén

error: