NATALIA's WORLD

artă şi literatură

Parfumuri din colecția mea (9)

pasiune, parfum, parfumuri, colectie, recenzii, noutati, shopping, vintage

Parfumuri din colecția mea

 

So Sweet Lolita Lempicka

Note senzuale, sexy, suculente, care te fac să crezi că e cel mai frumos afrodisiac din lume! Trandafir dulce și iris pudrat, aromă de lapte cu vanilie și zmeură proaspătă; o simfonie gurmandă de gusturi și culori, combinate perfect într-un parfum suav, dar de excepție.
Când credeam că fructatele nu mă mai pot surprinde în niciun fel, că le-a trecut vremea, și lor, și mie, iată miracolul! So Sweet e mai puternic decât parfumurile asemănătoare de la Escada, și mult mai plăcut, mai fin decât
Angel Nova Mugler, în care predomină acea notă de vârf aspră, de mosc și ambră combinate, ce îmi amintește de Good Girl. Un parfum de o dulceață absolută, dar nu deranjantă sau prea lipicioasă, creat pentru a redescoperi plăcerea deliciilor atât de dragi, zmeură, caramel, frișcă, vanilie, sirop, vată de zahăr. Un adevărat paradis gourmet de savurat până la ultima notă. 

Secretions Magnifiques Etat Libre d’Orange

Secretions Magnifiques de Etat Libre d’Orange e unic în felul lui. Și cred că, pe merit, neînțeles. Nu prea ai ce să înțelegi din acest “parfum”, care e departe de a fi frumos și plăcut. Stau și mă întreb, cine și-ar dori să poarte, într-adevăr, așa ceva? Este o entitate ciudată și oribilă, pe care eu nu aș putea-o purta. Nu pot spune că urăsc mirosul, dar e atât de creepy, încât îți provoacă un sentiment de frică, de panică. Și nu e autosugestia, provocată de denumirea parfumului și nici nu am fost influențată în vreun fel de comentariile de pe Fragrantica, e pur și simplu opinia mea. Asta simt. E straniu că, de fapt, nici nu știu exact ce simt. Are miros fetid de carbid și de amoniac, aldehidic, chimic, ceva înfiorător… Este metalic, în același timp, amar, scârbos și, să zicem, oarecum asemănător cu mirosul unui cadavru în descompunere. Nici nu prea pot să-l descriu… cred că e imposibil de descris.

Calvin Klein Women

Calvin Klein nu e una dintre mărcile mele preferate de parfumuri. Am încercat chiar și clone, dar și originaluri (Euphoria, Eternity Intense) pe care le-am avut de la această casă, dar mereu a fost ceva care nu m-a convins. Mirosuri oarecum artificiale, dulci-pudrate, dar prea chimice și nerealiste pentru gustul meu. În privința dupe-urilor, aș ține să contrazic afirmația: copia nu are valoare. Eu chiar am fost mulțumită de performanțele unor clone deosebit de bine făcute. Women însă, e mai special, să zicem. Își păstrează caracterul citric pe tot parcursul evoluției sale. Este un pafum plăcut, fresh dar subtil, de vară, unisex, cu evidente elemente pudrate și o bază moscat-lemnoasă, foarte fină. Per ansamblu, sunt destul de mulțumită de achiziția mea și îl voi folosi în vara aceasta.

Iris Neroli Jeanne en Provence

Iris Neroli are un miros strident și pudrat, de veche frizerie, în care neroli se simte foarte puternic la început, dar apoi se stinge încet, lăsând în urmă un iz săpunos, vintage. Se știe că prefer aromele delicioase, gurmande, mai ales de vanilie și caramel sărat, cu un plus de iris sau violete și de zmeură, ori alte fructe savuroase, care mă poartă întotdeauna la mirosul inconfundabil de ruj. Uneori, însă, mai alunec pe panta ludică, pentru că îmi amintește de trecut, de însăși esența copilăriei, ce mă inspiră și îmi îmbogățește spiritul. Un astfel de parfum mai ciudat e Iris Neroli. Deschiderea e foarte ascuțită și similară cu o apă de colonie din copilăria mea, 4711 Original Eau de Cologne. Nu e atât citric, cât floral; e masculin, iar mirosul de neroli e foarte puternic și supărător. Însă după ce trece această primă fază, veți descoperi un parfum pudrat cu adevărat încântător.

Christina Aguilera by Night

Un pic fructat, un pic lemnos și un pic ambrat. După explozia inițială de fructe, pe pielea mea se evidențiază cel mai bine migdalele, cu acel miros deosebit, ușor amărui, amestecat cu vanilie. E un mix destul de reușit, te trimite imediat cu gândul în zona bine cunoscută a pudratelor migdalat-vanilate, gen Hypnotic Poison și a armatei de parfumuri care s-au inspirat din el. Doar că acesta e mai liniar, nu atât de cremos și complex ca HP și mult mai moale și calm.
Am citit recenzii care spuneau că ar fi acid de la măr și rubarbă, că ar fi rigid și neprietenos de la măr și ananas, însă mie mi se pare OK. Deși e mai luminos și mai vesel decât HP, are, undeva în profunzime, o umbră întunecată ce, uneori, apare la suprafață, dar nu într-un mod neplăcut, ci, aș putea afirma, chiar senzual și misterios.

Coco Mademoiselle Chanel

Bucuria și strălucirea pură într-o sticlă! Un parfum clasic, matur dar vesel în același timp, plin de soare și veselie. Parcă întreaga natură se scufundă în lumină aurie. Nu e printre preferatele mele, tocmai pentru că nu are nimic misterios, totul e prea pe față, la vedere. Nu prea are subtilități pentru mine, e un parfum dintr-o bucată, cu o persistență incredibilă, dar nu se transformă pe pielea mea, rămâne liniar, de la început până la sfârșit. Un strop de Pure Gold Montale mixat cu Maitresse de la Agent Provocateur, totul inundat într-o mare de flori albe și galbene. Nu am avut full-size-ul, fiindcă prefer și ador Chanel N°5, care mă definește, oarecum. La Mademoiselle îmi place uscarea, când flacăra se mai potolește și devine, după vreo oră, mai dulce și mai aproape de piele. În primele minute, însă, mi se pare prea exploziv, prea fierbinte.

Twilly d’Hermès

Un parfum amărui, în care cea mai pronunțată notă este tuberoza. Această se află în centrul atenției o bună parte din timp, apoi începe să se stingă ușor, iar de la o vreme parfumul devine profund săpunos. Florile albe se simt tot mai grele, mai vintage și mai matur, dând un aer învechit; o pată întunecată într-un mix de arome florale nedefinite. Este un parfum plăcut dar cam trist, iar caracterul lui citric-lemnos îi dă acea tentă masculină, întâlnită în apa de colonie de odinioară. Simpatica sticlă mă duce cu gândul la un spectacol de cabaret, în care femeile frumoase s-au travestit în bărbați și poartă acele pălării rotunde, numite gambeta sau bowler hat (în engleză). Prima imagine, care-mi vine în minte, sunt fetele din Tipping The Velvet, dansând pe scenă. Un strop de dulceață nu ar fi stricat, deoarece nu simt deloc vanilia.

Guess Seductive Noir

Am citit păreri cum că ar semăna cu Angel sau cu unele dintre flanker-ele lui; pot spune că am gândit la fel, dar înainte să văd opiniile altora. Iubesc Angel și a sa Angel Muse… însă cu Guess Seductive Noir lucrurile stau puțin diferit. Ar trebui să fie, fără doar și poate, un unisex. Și tot încercam să-mi amintesc cu ce seamănă… de unde cunosc aroma asta? Este destul de iute în deschidere, condimentat, mai puțin vanilat și pudrat decât aș fi vrut și oarecum asemănător cu Mon Guerlain. Simt și un ușor iz de fum de țigară, de tutun, chiar puțin mentolat, un miros masculin, de altfel. Are, cu siguranță, paciuli în compoziție, cred, și ciocolată, deși cele două ingrediente nu apar în piramida olfactivă și e destul de plasticos. Lavanda din Mon Guerlain a fost înlocuită cu salvie, iar lemnul de santal cu vetiverul. Nu prea are vanilie, toate aceste elemente la un loc purtându-l într-o zonă mai masculină.

H&M Rue Crémieux

Un parfum dulce, feminin, subtil și diafan, de care m-am bucurat până la ultima picătură. Mă întreb de ce parfumuri atât de bune, de dulci, de cremoase, cum sunt HM-urile și Malizia Bon Bon, nu sunt vândute într-un alt tip de recipient? De ce nu se face un efort pentru o campanie de marketing, ca să-și vândă produsele cu un alt tip de sticle? De ce preferă plasticul ieftin și colorat sau formele puerile? O schimbare de ambalaj și imagine, poate și niște euro în plus pe o sticlă mai normală, le-ar aduce mult mai multe vânzări și în rândul doamnelor care vor să miroasă nemaipomenit, a prăjituri, cremă de unt și vată de zahăr. Dacă cineva crede că merg doar la fetele de până în 15-16 ani, atunci ar trebui să se gândească și la Pink Sugar, mult mai popular și mai apreciat. Da, măcar o sticlă asemănătoare, în formă de tub alungit, ar schimba soarta acestor fragranțe superbe, dar atât de subevaluate.

Le Parfum Elie Saab

Sicilia în plină vară. Una dintre acele zile însorite, perfecte și leneșe, din mediul rural… Un câmp verde luxuriant, măslini destul de bătrâni și uscați, un zid de piatră fierbinte, pe care se cațără plante. Pretutindeni flori din care sunt făcute visele. Casa de țară e foarte veche și miroase a ceară de albine, a miere și flori de portocal, camerele sunt curate, răcoroase și ordonate. Apoi mă văd, pentru o clipă, admirând răsăritul, a două zi dimineață, undeva, într-o grădină udă de rouă, înconjurată de o mare reavănă de flori albe, pline de sevă și de lumină amețitoare. Le Parfum de Elie Saab chiar se potrivește unui peisaj mediteranean, îl văd perfect încadrat într-un astfel de tablou cu aer clasic, retro.

Natalia Nc.©

Next Post

Previous Post

© 2020 - 2024 NATALIA's WORLD

Theme by Anders Norén

error: