NATALIA's WORLD

artă şi literatură

Teoria conspirației: Pro-vax și anti-vax (2)

provax, antivax, antivaxeri, vaccin, covid19, covid, virus, coronavirus, teoriaAșadar, teoria conspirației: pro-vax și anti-vax? Da, o adevărată teorie a conspirației se țese în jurul acestei idei.
Nu încerc să conving pe nimeni de lucruri despre care nici eu nu sunt sigură. Dacă aș fi pe deplin încredințată că e un remediu absolut sigur, aș fi mult mai vehementă, însă fiind un vaccin relativ nou, nu putem avea, încă, acea certitudine că va funcționa perfect.
De ce l-am făcut? Pentru că îmi doream asta; de când au apărut vaccinurile, cred, din decembrie, anul trecut, m-am tot gândit să-l fac. Am făcut o singură dată un vaccin antigripal, în mână, pe clasele 1-4, și am avut febră mare noaptea. Apoi mama îmi făcea, asistentă medicală fiind, Gamaglobulina injectabilă, și îmi dădea niște pastile mici, maronii, cu gust de drojdie, pentru sporirea imunității, mai făceam și polidin, foarte dureros, însă de alte vaccinuri nu îmi aduc aminte după vârsta de 10 ani. Vorbesc de îndepărtații și fantasticii ani ’80.
Așadar am fost curioasă să-l încerc. Ce nu înțeleg eu este ura antivaxerilor împotriva celor care se vaccinează. Intră pe paginile și forumurile acestora, cu insulte groaznice, chiar amenințări cu moartea, spunând că ne-am vândut sufletul diavolului și vom muri, că ne merităm soarta. Că le-am făcut lor un foarte mare rău, celor care nu se vor vaccina, deoarece virusul se va metamorfoza din cauza noastră, vor avea loc mutații, care îi vor afecta și pe ei și pe noi, căci am renunțat la imunitatea naturală în favoarea celei false, obținute prin vaccin. Că suntem niște cobai fără minte, cu creierul spălat de marile puteri, de Oculta Mondială, care acum se va folosi de noi pentru a instaura Noua Ordine a Antichristului.
Am râs cum n-am mai râs demult, dar în același timp mi s-a făcut și greață. Înțeleg, OK, nu vrei vaccinul căci îl cunoști prea puțin, nu știi care vor fi efectele lui în timp, perfect, nu te obligă nimeni să-l faci, dar nu-mi veni cu teorii conspiraționiste de genul ăsta, căci sunt penibile, absurde.
În loc de critici mai bine am fi obiectivi și am privi latura pozitivă a lucrurilor.
În loc să arunce cu pietre în permanență în autoritățile române, oamenii ar fi bine să vadă și lucrurile bune. Multe țări, inclusiv “bogate”, s-au bazat pe vaccinurile AZ și J&J, în primul rând pentru că sunt mai ieftine. România, însă, a contractat cantitatea maximă de Pfizer și Moderna posibilă; a permis oamenilor să își aleagă vaccinul, pe o platformă națională online, lucru imposibil în majoritatea statelor. În prezent, oricine se poate programa la vaccinare, cu ce vaccin dorește.
Este un lucru nemaipomenit și se întâmplă în România. Mai nou îți poți schimba data rapelului și centrul de vaccinare, dacă ai făcut prima doză la Reșița, a doua o poți face în Constanța.
De asemenea, au apărut și centrele de vaccinare drive thru, fără programare, așadar s-au creat tot mai multe condiții pentru populație. Nu am nicio afiliere politică, dar cred că trebuie să fim mai puțin critici, cinici și să mai și apreciem ce avem.
Sau poate ar fi mai bine ca la fiecare vaccin să dea și câte 50 de lei de căciulă sau 2 mici și o bere…? Să vezi pe urmă coadă la vaccinare. Ciudați mai suntem și noi, românii…
În România a fost mai multă flexibilitate, mai multă libertate decât în alte țări, cel puțin eu așa văd lucrurile. În Italia, de exemplu, e mult mai rău. Păcat că lumea nu vede aceste amănunte.
Devenim tot mai răi pe zi ce trece, tot mai întărâtați, ne îndepărtăm de realitate tot mai mult pentru a ne refugia în teorii ale conspirației pe facebook sau alte site-uri obscure, o facem pe victimele prigonite de sistem și de guvernele vândute diavolului, care vor să ne controleze prin chip-uri și tehnologie 5G, care vor să ne fure viața și libertățile. Despre care libertăți vorbim?
Totul este doar o utopie. Ar trebui să privim realitatea, putem fugi, dar nu ne putem ascunde. Nu e posibil să ne separăm sau să ne izolăm, căci trăim în comunități, alături de vecini, colegi, familii. Ne aflăm într-o permanentă stare de interdependență față de alte persoane și suntem complet dependenți de Stat, pentru toate resursele necesare vieții.
Spunem că ne aparțin locuințele și bunurile noastre; nimic mai fals.
Faptul că avem un contract pe o bucată de pământ nu înseamnă nimic. Plătim Statului impozite la greu pentru toate bunurile noastre obținute prin trudă. Un fel de chirie, de fapt. Vrea Statul să nu te mai lase să-ți vezi o locuință achiziționată în altă zonă a țării sau a Europei? De exemplu, în Sicilia, în cazul meu? Dau o lege, un decret legislativ și se rezolvă – eu nu voi putea să-mi mai văd casa.
Vor să te urmărească? Nimic mai simplu, nu îți trebuie chip sau 5G, e suficient să plătești cu cardul la un supermarket, pentru ca ei să știe unde ești sau ce ai cumpărat în acel moment.
Plătim pentru orice, pentru apă, pentru mâncare și, în curând, și pentru aer.
Iar prin aerul pe care-l respirăm se transmite virusul.
Nu suntem liberi decât în mintea și sufletul nostru. În rest trebuie să ne supunem permanent legilor. Guvernele lumii sunt mari, lucrează doar în interese proprii, legile ne strivesc, dar noi nu suntem altceva decât niște furnici speriate, care încă mai cred în teorii ale conspirației, când realitatea e mult mai evidentă și simplu de interpretat.
Și voi încheia cu un citat:
“Știința nu este numai compatibilă cu spiritualitatea, ci este o sursă profundă de spiritualitate. Când ne recunoaștem locul într-o imensitate a anilor-lumină și în trecerea veacurilor, când înțelegem complexitatea, frumusețea și subtilitatea vieții, atunci acel sentiment crescător, acel sentiment de exaltare și umilință combinat, este cu siguranță spiritual.” Carl Sagan

Natalia Nc.

Next Post

Previous Post

© 2020 - 2024 NATALIA's WORLD

Theme by Anders Norén

error: