NATALIA's WORLD

artă şi literatură

Wendigo

Wendigo, paduri, intuneric, legenda, spirite, posesie, demon, creatura, fiinta, crimeCine sau ce este Wendigo? În acest articol voi vorbi despre un subiect mai ciudat, ce mi-a stârnit curiozitatea în urmă cu câteva zile.
Voi vorbi despre acea creatură diformă și slabă, cu un craniu de elan în loc de cap, care apare și în ultimul Wrong Turn, cu singura diferență că aceea e doar o mască și nu creatura propriu-zisă.
Astfel ne vom întoarce cu mult în timp, ca să explorăm legenda acestei creaturi, despre care se spune că a fost cauza crimelor din Fort Kent în anii 1920…
Wendigo este o creatură mitologică și face parte din legenda algonquină ce vorbește despre un spirit malefic, care ar poseda mintea oamenilor înnebuniți de durere și disperare, determinându-i să comită acte criminale teribile și canibalism.
Se presupune că o astfel de creatură exista, undeva, în jurul Fortului Kent, în urmă cu aproape 100 de ani. Atunci s-a născut legenda lui Thomas Burton din Fort Kent.
Thomas Burton a fost un tânăr doctor, care a ajuns din Anglia în Fort Kent în 1921, când era doar o umilă colonie. Burton a mers acolo împreună cu soția sa pentru a trata un focar de varicelă ce se abătuse asupra micii comunități.
Burton spera, de asemenea, că, părăsind Anglia, va lăsa în urmă amintirile oribile pe care le-a avut despre Primul Război Mondial.
La început, tânărul doctor a reușit să lupte împotriva bolii, iar oamenii din oraș i-au privit pe el și pe soția sa ca pe niște făcători de minuni, însă mai apoi răspândirea molimei a devenit brusc incontrolabilă, iar Burton a fost copleșit de numărul tot mai mare de bolnavi și muribunzi.
Nu a trecut mult până când și soția sa s-a îmbolnăvit și, când a cedat în fața nemiloasei boli, Burton s-a închis în casă cu trupul ei mort. În zilele următoare, Burton a înnebunit de durere și, potrivit legendei, a fost posedat de Wendigo. Se pare că sub influența spiritului rău, el ar fi mâncat cadavrul soției.
Apoi Burton și-a îndreptat atenția asupra locuitorilor din Fort Kent și ar fi început să comită o crimă după alta, în următoarele trei zile, puțini fiind cei cruțați din calea nebuniei sale. Se spune că ar fi unele dintre cele mai urâte crime din istoria canadiană.
La sfârșitul celei de-a treia zile, se spune că Burton a dispărut în pădurile din jurul Fortului Kent, nu a mai fost văzut și nimeni n-a mai auzit vreodată de el.
Când sosiseră el și soția sa, în Fort Kent erau 150 de persoane – conform legendei doar 11 au rămas la finalul straniului masacru, pe care nimeni nu și-l putea explica.

Însă cazul lui Burton nu a fost primul consemnat în cronicile vremii, în ceea ce privește posesia demonică a lui Wendigo din vestul Canadei – primul caz oficial care a avut loc în regiune a fost atribuit unui alt om posedat de spiritul rău.
Swift Runner, vânător și pădurar, fusese arestat după ce a recunoscut că și-a ucis soția și copiii în timpul iernii 1878, la 25 de mile distanță de un avanpost al Companiei din Golful Hudson, aprovizionat cu provizii de urgență.
Deoarece a comis o crimă atât de oribilă și fără sens toți au crezut că este posedat de Wendigo.
După ce a mărturisit crima, Swift Runner a fost spânzurat în Fort Saskatchewan.

Astăzi, comunitatea pe care o cunoaștem ca Fort Kent a fost strămutată din acel loc, unde au fost comise teribilele crime ale lui Burton, dar locuitorii încă mai raportează, uneori, strigăte ciudate, asemănătoare cu cele ale unui coiot, care se aud dinspre pădure, iar copiii sunt avertizați să nu se afle afară la lăsarea beznei, ca nu cumva să fie luați de Wendigo.

Natalia Nc.

Next Post

Previous Post

© 2020 - 2024 NATALIA's WORLD

Theme by Anders Norén

error: